woensdag 9 april 2014

Het Hollandse drama


VVD Mark Rutte: Verschil moet er zijn : De één betaald 1 miljoen dollar per nacht voor een hotelletje en de ander komt om van de honger of wordt zijn huis uitgesmeten.


Honderdduizenden huurders in ons land zitten in de financiële problemen.Ze betalen zoveel huur dat zij moeten beknibbelen op andere uitgaven zoals kleding en voedsel. PvdA leider de ‘Diederik Samsom’ verklaard zich solidair met zijn slachtoffers die nu mede door zijn beleid op straat liggen en zelf hun kiezen moeten trekken.

Dit is de dag – Reportage volgt een week de Bossche huurder Mike Hannink. Hij moet samen met zijn 10-jarige dochter rondkomen van 30 euro per week. Om zijn dochter dagelijks nog drie maaltijden te kunnen geven, eet Mike zelf nog maar één keer per dag.
In Den Bosch, maar ook in veel andere Nederlandse steden en dorpen, maken ze zich ernstig zorgen over hun huurders. Zeker nu er per 1 juli weer een nieuwe huurverhoging aan zit te komen. In Dit is de dag – Reportage een zoektocht naar radicale oplossingen voor het groeiende, Hollandse huurdrama.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten